четвртак, 16. октобар 2014.

LAVANDA I BELA COKOLADA

Ah ta Lavanda...


Iako smo već, možemo reći duboko zakoračili u mesec bundeve, kestena i svih finih jesenjih čarolija, toplo vreme napolju nas vraća u leto, ono koje ove godine na žalost nismo imali, pa možda zbog toga želimo da nas sunčevi zraci sto duže obasjavaju i ne želimo tako lako da ga pustimo, pa shodno sa vremenom i mi prvimo mali izuzetak.

Čak i da je vreme pravo jesenje i kišovito opet bi napravile izuzetak jer ipak ona s ponosom nosi prvo ime našeg bloga, pa samim tim i zaslužuje da joj se posveti par naših redova.


Miris Lavande uvek podseti na stari bakin ormar. Uvek bi se njen cvet našao u ručno šivenim malim vrećicama koje je baka sa zadovoljstvom šila i pripremala za svakog od nas, da nam štiti kapute u ormarima,  jer šta taj mali čudni moljac zna da napravi, ne može niko. Ali je zato tu Lavanda da ga spreci :)
I eto tako, godinama, od kada znam za sebe, on je kod bake u ormaru, ali i u mom, jer navike su čudo tako da od ranog detinjstva lavanda kod nas zauzima počasno mesto.


Kao mala mislila sam da je ona samo za ormar, međutim kao starija upoznala sam se sa svim njenim oblicima, i mogu reći da je baš u svim i koristim, kako u ormaru, tako i u kupatilu, jer obožavamo Lavandinu so za kupanje, a naravno i u  kuhinji gde se koristi kao začin za kolače, isto tako i za pravljenje čaja.


Da toliko smo lude za tom Lavandom, da smo ove godine iz Dalmacije donele deset snopova lavande, da je imamo za svaki slučaj dok naše u bašti ne procvetaju i ne razgranaju se, da nam mogu dati toliku količinu cveta  koja bi nam obezbedila sve ormare, ukrasila sve vaze, i začinila mnoge recepte.
Da ne pišemo više, pustićemo vas da uživate u receptu koji sledi, i fotografijama koje smo pripremile za vas, jer znamo da ćemo vas za trenutak vratiti u leto, makar mirisima.
Ljubac od Renate i Mirele.

Teks i recept : Renata
Fotografije : Mirela








8 коментара:

  1. Ma da li je moguće? I to postoji? Pa vas dve ste genijalne :**

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da,da postoji :D,prvom prilikom moras probati da vidis kako su divni :)
      Ljubimo te draga nasa :*

      Избриши
  2. Svaka čast devojke post je divan .... iskreno ja nisam ljubitelj lavande, ali posle ovog teksta i preivnih slika .... ko zna ... možda je i zavolim ... <3 :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno :) Nikad se ne zna,lavanda ima neki magični šmek,nisam ni ja ranije bila ljubitelj,kako sam prvi put osetila miris prave,sušene,zaljubih se ;) <3

      Избриши
  3. ODUŠEVILA sam se što ste otvorile Blog! Želim vam PREPUNO sreće i uspeha, verujem u vas!

    ОдговориИзбриши